kinderwebsite voor
1 t/m 5 jaar

Een dag in het ziekenhuis

Op de kinderafdeling is een speelkamer, dus je hoeft je er niet te vervelen. Er zijn knutselspullen, spelletjes, een voetbalspel en een (spel)computer.

De pedagogisch medewerker vertelt waar je alles kunt vinden. Wil je meer weten over je behandeling? Kijk en lees dan verder op deze pagina.

Slider-850_kennismaken-met-verpleegkundige.jpg

De OK
Je komt voor een operatie naar de afdeling, samen met je papa of mama, of allebei. Je knuffel mag ook mee.

Op de foto’s zie je alvast je bed, de voorbereidingskoffer, de operatiekamer en de uitslaapkamer. De verpleegkundige en de pedagogisch medewerker leggen precies uit wat er gaat gebeuren.

Slider-850_voorbereiden-pedagogisch.jpg

Keel, neus en oor
Met de keel-, neus- en oorarts is afgesproken dat je een dagje naar het ziekenhuis moet voor een operatie. Je papa of mama mag de hele dag bij je blijven. Neem ook je knuffel mee.

Slider-850_voorbereiden-pedagogisch-v2.jpg

Op de foto’s zie je wat er die dag gaat gebeuren. Je krijgt hier ook nog uitleg over door de verpleegkundige en de pedagogisch medewerker.

Slider-850_afdeling.jpg

Onderzoek
Je komt op de kinderafdeling voor een onderzoek. De pedagogisch medewerker of verpleegkundige leggen uit hoe dat onderzoek gaat. Dat kan ook plaatsvinden op een behandelkamer.

Slider-850_kadootje-uitzoeken.jpg

Papa en mama mogen bij je blijven, soms gaat het onderzoek op een andere kamer verder. Na afloop mag je iets uitzoeken uit de tovertrommel.

Slider-850_MRI.jpg

Medische beeldvorming
Je komt op de afdeling voor een onderzoek dat de dokter voor jou heeft afgesproken. Bijvoorbeeld een röntgenfoto of een scan. Bij elk onderzoek moet je stil liggen zodat een goede foto kan worden gemaakt.

De pedagogisch medewerker legt uit hoe het onderzoek gaat. Als je voor een MRI komt mag je een eigen cd meenemen.