kinderwebsite voor
6 t/m 12 jaar

Vraag & antwoord


Mag mijn huisdier op bezoek komen?
Ja, als de dokter het goed vindt, kun je met de pedagogisch medewerker afspreken wanneer je je huisdier kunt zien. Dat kan alleen niet op de kinderafdeling, maar op een andere plek in het ziekenhuis.

Wanneer mag ik weer naar huis?
Het hangt er vanaf waarom je in het ziekenhuis bent. Soms moet je een paar dagen blijven, soms kun je al ’s avonds naar huis.

Mogen mijn vader en moeder blijven slapen?
Je vader en moeder mogen de hele dag bij je blijven. Eén van hen mag bij jou op de kamer blijven slapen.

Slider-850_ipad.jpg

Heb ik een televisie bij mijn bed?
Nee, we hebben iPads te leen die je kunt gebruiken. Daar kun je tv op kijken, spelletjes op doen, etc. Verder zijn er nog computers in de tienerkamer en een Wii.

Slider-850_IJsje-eten.jpg

Is het eten wel lekker?
Het eten in het ziekenhuis smaakt anders dan thuis, maar de koks doen erg hun best om iets lekkers voor je te maken. Je mag elke dag uit twee menu’s kiezen wat je wilt eten.

Kan ik computeren in het ziekenhuis?
Ja wij hebben iPads die je kunt lenen. En er zijn nog computers in de tienerkamer en een Wii.

Mogen mijn vrienden en vriendinnen de hele dag op bezoek komen?
Nee, het bezoek is van tien tot twaalf uur en van twee tot zeven of acht uur. Kleine kinderen gaan op tijd slapen. Daar moet het bezoek eerder naar huis. Er mogen twee vrienden of vriendinnen tegelijk op bezoek komen.

Hoeveel kinderen liggen er op de kinderafdeling?
Er kunnen 20 kinderen en jongeren liggen (van 0 tot 18 jaar), maar meestal zijn er wel een paar bedden vrij.

Andere websites

Stel je bent 10 jaar, je moet een beugel en dat zie je absoluut niet zitten. Of je bent 14 en je wilt aan de pil, maar je ouders vinden het beslist niet goed. Wil je weten of je zelf iets te zeggen hebt over wat er gebeurt? www.jadokterneedokter.nl

Je vindt hier informatie over astma en het Astma Fonds. Wil je weten hoe andere kinderen met hun astma omgaan? Of wil je een spannend computerspel spelen en de stripfiguren Max en Manfred ontmoeten? Neem dan een kijkje op deze site. www.astmakids.nl

Je laat je niet tegenhouden door je diabetes. Wat doe jij allemaal voor leuke, stoere of interessante dingen? www.sugarkids.nl

Bedankt voor je vraag! We geven je zo snel mogelijk antwoord.

Alle velden met een * teken moeten worden ingevuld.